nfd
07 heinä 2016

Aamiainen madame Carolen luona

Lounas-Ranskassa Bordeaux’n alueella on pieni kylä nimeltään Gauriac, josta viinitarhojen keskeltä löysimme todellisen helmen, bed&breakfast L’escale de Bel Airin. Paikkaa emännöi ystävällinen madame Carole ja saimme kunnian olla hänen ensimmäiset suomalaiset vieraansa.

L’escale de Bel Air on merikapteenin 1900-luvun alussa rakentama château ja kuin suoraan ranskalaisen sisustuslehden sivuilta. Huoneet olivat ihastuttavat, sekoitus historiaa ja nykyaikaa, mutta koko paikan sydän oli itse madame Carole. Ranskalaisittain hän oli äärimmäisen tyylitietoinen niin ruoassa, sisustuksessa, kattauksissa kuin myös tarjoilussa. Lisäksi hän oli lämmin ja sydämellinen ihminen, joka selkeästi nautti työstään, joka tosin taisi olla enemmänkin rakas harrastus.

Aamiaisen Carole tarjoili châteaun kauniissa puutarhassa: boulangeriesta haettuja tuoreita leipiä ja croissantteja, ranskalaisia juustoja, kinkkua, mysliannoksia sekä itsetehtyjä hilloja sekä pieniä leivoksia, juomana cafe au laitia ja lapsille chocolat chaudia. Ruokien ja juomien maut olivat Pariisin jälkeen kuin unelma, aitoja makuja, jollaisia juuri Ranskan lomalta voi odottaa. Lisäksi kaikki oli kauniisti katettuna aina pieniä yksityiskohtia myöten. Lomailijan kannalta olo oli kuin kartanon herralla tai rouvalla.

L’escale de Bel oli tyylikkyydessään arvostettu myös kyläläisten keskuudessa, sen havaitsimme kertoessamme majoituspaikastamme mm. viinitilavierailullamme. Elämys oli satumainen ja siksi yksi Ranskan lomamme kohokohdista.

Juttu on Ranskan reissultamme Pariisi – Normandia – Bordeaux – Provence heinäkuussa 2016.


Virpi

Vastaa