Pizzan synnyinsijoilla Napolissa
01 tammi 2016

Pizzan synnyinsijoilla Napolissa

Unohtumaton kokemus ja elämys, jota on vaikea sanoin kuvata, on L’Antica Pizzeria da Michele. Kun odotat kymmen vuotta pääseväsi pizza synnyinsijoille Napoliin ja sen pyhättöön da Micheleen, sisältyy ravintolassa käyntiin valtava tunnelataus. Kun kaikki odotukset täyttyvät ja ylittävät, voi sanoa, että kokemus on lähes täydellinen.

Tietämätön ei eksyisi keskelle likaista Napolia tähän vaatimattomasti sisustettuun ravintolaan, joka listalla on tasan kaksi vaihtoehtoa, pizzat margarita ja marinara. Käyntimme ajoittui heinäkuun alkuun, joka ei ollut vielä edes turistisesonkia, mutta silti odotimme sisäänpääsyä noin tunnin verran. Da Michele on perustettu 1906 ja sen suosion salaisuus perustuu pizzataikinan oikeaan käsittelyyn, kuten kunnon lepoaikaan (pari päivää) ja hyviin raaka-aineisiin sekä tietenkin kiviuunissa paistamiseen.

Kiinnostukseni Da Micheleä ja aitoa pizzaa kohtaan oli herännyt aikoinani, kun olin lukenut aiheesta napolitar Sophia Lorenin keittokirjasta Makuja ja Muistoja (Sophia Loren’s Recipes and Memories), joka on kiehtova kirja niin reseptien, tarinoidensa kuin myös päähenkilönsä vuoksi. Suosittu pizzapaikka on mukana myös Julia Robertsin elokuvassa Eat, pray, love, jossa tosin kertakäyttömukit on korvattu aidoilla laseilla 🙂

Jos Napolin hämärät kujat, sotkuisuus ja kaahailevat taksikuskit eivät sydäntäni lämmittäneet, niin sillä ei ole mitään väliä. Menisin sinne uudelleen pizzan vuoksi.


Julia Robertsin pizzeriakohtaus:


Virpi

Comments

  1. Pizzapohja paikassa on kuin kangasta, aivan pehmeää ja herkullista. Ei sellaista thin and crispy -tyyppistä kuin useimmissa ravintoloissa. Herkkua on!

Vastaa