Luomupuuro porisemaan
11 maalis 2017

Luomupuuro porisemaan

Puuro on lempeää, lämmittävää ja vatsaystävällistä.

Olen testannut muutamia luomupuuroja innostuneena ensi syksynä pidettävästä Luomupuuron ME-tempauksesta.

Kokeilin lähikaupasta löytämiäni Pirkka Luomu ruishiutaleita (Helsingin Mylly, Hyvää Suomesta -merkki, luonnonmukaisesti viljelty täysjyväruis) ja Elovena luomu täysjyväkaurahiutaleita (Ravintoraisio, Sydänmerkki, luonnonmukaisesti viljelty kotimainen täysjyväkaura) sekä Juntulan luomutilan kauramannaa. Herkuttelumielessä keitin ne joko kevyt- tai täysmaitoon ja nautin voisilmän kera, toisinaan myös sokerilla ja kanelilla höystettynä. Sokeri on tottumiskysymys, jonka voisi hyvin korvata esim. hedelmä- tai marjasoseella, vaikkapa mansikkasurvoksella, joka on oma suosikkini. 

Kaikki puurot olivat tietenkin hyviä. Pidin luomukaurapuurosta niin paljon, että olen sitä keitellyt jatkossakin aamukiireessä, vaikka se pikakaurahiutaleisiin verrattuna vaatiikin hieman pidemmän keittoajan (10 min). Puuroannosken teko onnistuu myös mikrossa taiteillen. Luomuruispuuro oli myös todella pehmeää, se vei kielen mennessään. Kauramanna oli itselleni uusi tuttavuus, jota voin myös lämpimästi suositella. Hyvän maun lisäksi täysjyväviljapuurot ovat ravitsemuksellisesti terveellisiä ja onhan niissä myös suosittua proteiiniakin.

Pro Luomun järjestämän ME-tempauksen virallinen syöntipäivä on 6.9.2017 ja syödyt annosmäärät julkistetaan seuraavana päivänä. Tempaukseen voivat osallistua niin ammattikeittiöt (ilmoittaudu) kuin yksityisetkin henkilöt somessa hästägillä #luomupuuronME.

Kuvassa on Juntulan luomutilan kauramannaa.


Virpi Kulomaa

Vastaa