Blayen kujilla herkuttelemassa
19 loka 2016

Blayen kujilla herkuttelemassa

Victor Hugon Les Miserablesissa Gavroche on kujien lapsi. Kujien kätköstä löysimme Koillis-Ranskasta Blayen kylästä, Vaubanin linnoituksen läheltä, samannimisen pienen ravintolan, Le Gavrochen. Päädyimme sinne päivälliselle suosituksesta ja toiveestamme saada ranskalaista talonpoikaisruokaa.

Käytännössä paikka oli hieman fiinimpi, klassisia makuja kauniisti tarjoiltuna annoksina. Kaiken takana oli miellyttävä chef de cuisine Patrick Paponneau, jonka tapasimme päivällä käydessämme varamaamassa pöytää. Ravintola on saanut Michelin-oppaassa Bib Gourmand -merkinnän, joka tarkoittaa erityisen hyvää hinta–laatu -suhdetta.

Syödessämme Patrick kurkisteli välillä keittiönoven raosta kujalla olevalle terassille katsoen, miten ruoka maistuu asiakkaille. Onneksi saimme vilkutettua hänelle kiitoksemme ja arvostuksemme hymyjen ja peukutusten kera, tosin kuin vieressämme olleet kanadalaiset, jotka hotkaisivat annoksensa pienten valitusten kera tympeässä ilmapiirissä. Meille ruokailu oli nautinto makuineen ja kauniine annoksineen.

Keskimmäisessä kuvassa on erikoinen, makea alkupala: hanhenmaksaa mansikkahillolla piparkakunmakuisen pehmeän leivän kera.

Juttu on Ranskan reissultamme Pariisi – Normandia – Bordeaux – Provence heinäkuussa 2016.


Katso video Patrickista ja ravintolasta (ranskaksi)

 


Virpi

Vastaa