Avignonissa maistuivat Provencen maut
20 marras 2016

Avignonissa maistuivat Provencen maut

Kävimme heinäkuussa pikaisella visiitillä Etelä-Ranskan Avignonissa, jonne saavuimme suoraa tietä Arlesin reissultamme. Kaupungissa vietettiin parhaillaan perinteistä Festival d’Avignonia, jolloin kadut täyttyvät muutaman viikon ajaksi musiikista, teatterista ja elokuvista – ja tietenkin ihmisistä. Koska kiireisen aikataulun vuoksi emme ehtineet taide-esityksiin, päätimme panostaa ruokaan. Lonely Planetin matkakirjan avulla löysimme viehättävän bistro L’Épicerien, joka on erikoistunut välimerelliseen ja provencelaiseen ruokaan ja suosii sesonginmukaisia sekä lähi-alueen raaka-aineita. Ravintola ei ota varauksia, joten saavuimme paikalle tarkoituksella hieman normaalia päivällisaikaa aiemmin, mikä oli hyvä, sillä pöydät täyttyivät nopeasti.

provence_1000-4-of-8

Suosituin annos oli selkeästi L’Epicerien kuuluisa alkupalalautanen, jollaisen mekin tilasimme.  Siinä maistuivat Provencen maut, kuten tomaatti, meloni, yrtit, oliivit ja ravintolan oma foie gras. Pääruoka jatkui välimerellisessä hengessä eli lammasta couscousin kera sekä katkarapuja. Ateria päättyi ei ehkä niin paikalliseen, mutta hyvin ranskalaiseen tarte aux abricotsiin. Kirpeä ja mehukas piiras oli raikas, aidon aprikoosin makuinen ja pienet sokerikiteet pinnalla sulivat suussa tuoden juuri sopivasti makeutta.

Onnistuneesta ateriasta ja miellyttävästä palvelusta jäi hyvä muisto, emmekä myöskään jääneet ilman taidetta. Monet teatteriryhmät esittivät katkelmia näytöksistään ravintolan terassilla, houkutellen asiakkaita illan esitykseensä. Matkamme kuitenkin jatkui iltahämärässä kohti Aix-en-Provancea, vatsat täynnä ja mukava muisto Avingonin rennosta ja taiteellisesta ilmapiiristä mielissämme.

provence_1000-1-of-8


Virpi

Vastaa